do. jul 18th, 2024
Museumnacht

Chinouk Thijssen is een bekende young adult auteur. Ze schreef onder andere Gegijzeld, waarmee ze in 2022 de Jonge Jury Prijs won. Maar ook haar boek Museumnacht is erg goed. Hieronder geven we je vijf redenen om het boek direct te gaan lezen!

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep? Een spannende maar diepgaande thriller, waarin we elk personage leren kennen – ook de dader. Voor young adults die van de betere slasher houden.

#1 Moord

Een jaar geleden vond in het Instamuseum – het museum waar het boek zich afspeelt – een vreselijke moord plaats. Meerdere mensen werden daarbij vermoord en de dader werd doodgeschoten. Het museum bleef dicht.

#2 Beloning

Twee bekende Youtubers loven een beloning van vijftigduizend euro uit aan een groepje dat de nacht in het museum door durf te brengen. Acht vrienden  gaan die uitdaging aan.

#3 Spanningen in de vriendengroep

Hoe goed ken jij je vrienden eigenlijk? Die gedachte stond vast centraal bij het schrijven van dit  boek. Wat de spanningen lopen hoog op in de vriendengroep. En dan wordt er opnieuw gemoord…

#4 Kat-en-muis spel

Museumnacht leest vervolgens als een kat-en-muis spel. Zijn de overgebleven vrienden de moordenaar voor en kunnen ze hem ontmaskeren? Wie is de dader? Je zal op het puntje van je stoel zitten bij het lezen van Museumnacht!

#5 Slasher

Tot slot is Museumnacht eigenlijk gewoon een slasherboek. Net als een film, waarin de een na de ander vermoord wordt, wordt ook in dit boek weinig gespaard. Het boek is voor lezers die eens wat anders willen en een sterke maag hebben dan ook een echte aanrader!

Door Ilona