di. jun 25th, 2024
7 redenen om Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng te lezen

‘Dochter van de onderwereld’ van Theo-Henk Streng is mega viral gegaan. Door acties van de uitgever is het boek onder de aandacht gebracht van de lezende doelgroep en als je de recensies leest (hieronder verzamelen we er een paar) mag je aannemen dat het een goed boek is. Wij hebben ‘Dochter van de onderwereld’ ook gelezen (lees ook Lezen voor de lijst) en kunnen je hierbij alvast 7 redenen geven om ‘Dochter van de onderwereld’ ook te gaan lezen.

#1 ‘Dochter van de onderwereld’ is spannend

Om te beginnen is ‘Dochter van de onderwereld’ van Theo-Henk Streng een vreselijk spannend boek. Het verhaal gaat over de onderwereld, de Nederlandse drugsmaffia en criminelen die niemand en niets ontzien. Misschien ken je series als Undercover, Mocro Maffia of Penoza? ‘Dochter van de onderwereld’ sluit daarbij aan. Het is spannend en als je eenmaal begonnen bent met lezen, is het moeilijk om het boek weg te leggen.

7 redenen om Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng te lezen

#2 Binnenkijken bij een criminele familie

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het moet zijn om op te groeien tussen de criminelen? Als je leest over afrekeningen in het criminele milieu, staan maar weinig mensen stil bij de families die de criminelen achterlaten. De meeste hebben een echtgenoot en kinderen.

‘Dochter van de onderwereld’ haakt in op dat thema. Hoe werkt dat als crimineel? Zijn het echte boeven  van de bovenste plank, of ook doodnormale mensen die op zaterdag de auto wassen en langs het voetbalveld staan?

Theo-Henk Streng Dochter van de onderwereld recensie

#3 Snelle vertelstijl

Theo-Henk Streng hanteert in het verhaal ‘Dochter van de onderwereld’ een extreem snelle vertelstijl. Voor sommige zelfs te snel, als je de recensies mag geloven. Maar het voordeel is dat de aandacht geen moment verslapt. Je stapt in en je vertrekt en voor je het weet heb je het boek al uit. In de tussentijd heb je kennisgemaakt met een criminele familie, was er een liquidatie, kwamen er corrupte en minder corrupte rechercheurs voorbij, werd er in drugs gedeald en vond er een spannende ontknoping plaats.

#4 Leest als een film

Mede door de snelle vertelstijl leest het boek alsof je een film aan het kijken bent. De hoofdstukken zijn op de juiste momenten gestopt en lieten steeds een cliffhanger achter, waardoor je niet anders kon dan de volgende alinea’s alvast lezen. En dan ging je automatisch weer door. Het werd filmisch geschreven en je kan het zo voor je zien, maar er is ook nog genoeg ruimte voor je eigen invulling.

Eerder werd het boek al vergeleken met series als ‘Undercover’, ‘Mocro Maffia’ en ‘Penoza’, maar het zou niet gek zijn als het boek zelf wordt verfilmd als serie.

#5 Plotwendingen

Lezers die het lekker vinden om op het verkeerde been te worden gezet, zitten met ‘Dochter van de onderwereld’ heel erg goed. Het boek zet je regelmatig op een dwaalspoor en verreweg de meeste lezers roemen het plot.

Wil je weten wie de moordenaar van Jaap Verdonk is? Dan moet je niet te snel je conclusies trekken. Er zijn namelijk meerdere mensen die heel graag met hem wilden afrekenen…

Theo-Henk Streng Dochter van de onderwereld recensie

#6 Interessante karakters

Nikki is het belangrijkste karakter in ‘Dochter van de onderwereld’, maar zeker niet de enige. Er komen veel interessante personages voorbij. Zoals Jaap Verdonk, de vader van Nikki. Hij wordt al in het eerste hoofdstuk vermoord, maar het verhaal gaat wel over zijn leven en je komt veel over hem te weten. Mick is een interessant karakter, want hij was een goede vriend en compagnon van Jaap, maar heeft ook heel andere plannen. Is hij te vertrouwen? Dan is er nog Emma Verdonk, de moeder van Nikki. Een ijzersterke vrouw die de controle in de organisatie overneemt als Jaap sterft. Lukt haar dat? En Gilles, een mysterieuze man die voor de familie werkt, maar eigenlijk niet op zijn plaats is. Wat heeft hij te verbergen?

Los van de criminelen zijn er ook mensen die zogenaamd aan de goede kant horen te staan, maar door beslissingen in het leven toch de verkeerde kant op zijn gegaan. Je leert ze vanzelf kennen in het verhaal.

#7 Lezen voor de lijst

‘Dochter van de onderwereld’ is een spannend boek, maar ook een kort boek. De auteur wilde het kennelijk schrijven in de stijl van korte, aantrekkelijke boeken, die ook minder gretige lezers kunnen pakken. Je hebt het boek zo uit, maar dan wel een heel verhaal gelezen. En een spannend verhaal ook!

Door Ilona