wo. mei 22nd, 2024

Ben jij ook fan van spannende boeken? Margje Woodrow ken je misschien wel van deze vier boeken. Waarom zou je eigenlijk het boek Fake Trip van Margje Woodrow moeten lezen? Nou, wij kunnen wel 8 redenen bedenken! Hieronder komen ze!

#1 Spannend verhaal

Om te beginnen is Fake Trip gewoon een lekker spannend verhaal. Nagelbijtend spannend, zou je kunnen zeggen. Want er gebeurt heel veel in korte tijd. Zo zijn er geheime opnamen van een leraar gemaakt, wordt er ruzie gemaakt door een groepje scholieren en vindt er een noodlottig ongeval plaats bij de Sagrada Famiglia. Hoe houdt dat alles verband met elkaar?

#2 Leuke ingrediënten

Je las het al bij punt 1, maar er zijn gewoon heel veel leuke ingrediënten die het boek de moeite waard maken. Denk aan: klassentrip naar Barcelona, een groepje jongeren dat goed met elkaar op kan trekken, een aantal outsiders en dan nog een heleboel onverklaarbare gebeurtenissen. Zoals een filmpje dat even online is van een leraar die er niet al te best uitziet – en dan weer spoorloos verdwijnt.

#3 Interessante hoofdpersonen

Een boek wordt gemaakt door de hoofdpersonen. En dat zijn er nogal wat in Fake Trip. Naast de hoofdpersonen Demi en Billy maak je kennis met veel personages met hun eigen sores (de een wordt thuis mishandeld, de ander groeit op in armoede en van weer een ander zijn er alleen maar hoge verwachtingen). Interessant dus!

#4 Leest makkelijk weg

Het boek is geschreven voor jongeren vanaf een jaar of twaalf, dertien en is in taalgebruik goed te volgen. Het is een zogenaamde YA thriller.

#5 Ook te beluisteren

Wie geen zin heeft om te lezen, maar wel een spannend verhaal wil  horen, kan ook een luisterboek downloaden. Die zijn te koop via bol.com of te beluisteren via apps als Luisterrijk en de Jeugdbibliotheek. Het verhaal wordt prettig voorgelezen.

#6 Herkenbare situaties

Voor jongeren die op de middelbare school zitten zijn er veel herkenbare situaties in Fake Trip, zoals ruzie in een vriendengroep, die stille leerling die zich amper laat horen en de leraren die we allemaal populair vinden en die we allemaal uitkotsen.

#7 Barcelona

Ja, waarom pas op plek 7? Barcelona is natuurlijk een wereldstad en dit verhaal speelt zich er grotendeels af! Waan je dus op zonnigere plekken als je Fake Trip aan het lezen (of luisteren) bent. Er worden veel details over de indrukwekkende stad gedeeld. Zeker als je er al eens geweest bent, zie je het verhaal nog meer voor je.

#8 Op het puntje van je stoel

Het verhaal gaat vrij rap, maar bevat ook de nodige wendingen. Door spannende tussenstukjes, waarin de daders met elkaar van gedachten wisselen, kom je steeds meer te weten over wat er nu eigenlijk gaande is. Hoe dan ook, dit brengt je op het puntje van je stoel!

Door Ilona