do. jul 18th, 2024
Nina Verheij Naar het licht

Waarom leef ik nog wel en zij niet? Sinds de dood van haar ouders en broer wordt Jo achtervolgd door schuldgevoelens. Al bijna acht jaar is ze ervan overtuigd dat ze meer had kunnen doen om hun levens te redden. Wanneer ze voor het eerst terug is in haar geboorteland besluit ze dat het tijd is voor een nieuw begin. Ze is de allesoverheersende haat in haar hart zat. Slechts één missie kan verlossing brengen: ze gaat vóór haar achttiende verjaardag rechtzetten wat haar als kind niet lukte.

Dat is de flaptekst van het boek Naar het licht van Nina Verheij. Nina Verheij (1984) publiceerde het boek bij Hamleybooks.

Het verhaal gaat over Jo en bevat in het begin heel veel vragen. Je wil weten wat er acht jaar geleden is g ebeurd. Waarom leeft Jo nog en zijn haar ouders en broer overleden? En dan wil je meer weten over de zoektocht die Jo naar de dader brengt. Zal ze hem vinden?

De schrijfstijl van Nina Verheij is prettig en de hoofdstukken zijn lekker kort. Ondanks wat terugblikken is er veel vaart in het verhaal!

Wat ook origineel is dat elk hoofdstuk begint met een fragment uit ene liedje. Al met al een mooie young adult die je zeker zou mogen lezen voor je lijst!

Door Ilona