di. jun 25th, 2024
Margje Woodrow vier boeken

Ken jij Margje Woodrow en haar boeken al? Ze is een populaire schrijfster voor young adult boeken en valt in hetzelfde straatje als Cis Meijer en Mel Wallis de Vries. Ze schrijft stoere jongens- en meisjesboeken voor jongeren vanaf dertien jaar oud. De boeken bevatten allemaal het “politie – niet betreden”-elastiek dat je misschien wel kent uit de boekwinkel.

Buitenspel

Buitenspel is een realistische en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor (stoere) jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met politie niet betreden-elastiek.

Nynke en Jimmy zijn superfanatiek en gaan op voetbalkamp; de trainer wil een nieuw eerste elftal samenstellen. ’s Avonds treft Jimmy zijn aartsrivaal Mattias dood aan; hij is op lugubere wijze vermoord. Kort daarna wordt een clubvrijwilliger gewond aangetroffen in het materialenhok. ‘Een zelfmoordpoging,’ aldus de politie. Maar Nynke en Jimmy vertrouwen het niet. Wanneer ook Jimmy buitenspel gezet dreigt te worden, kan alleen Nynke hem nog redden.

Shame on you

Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van centerparcs door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: ze zullen hoe dan ook moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

Smash

Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

Fake trip

Fake trip is een actuele en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor stoere jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met politie niet betreden-elastiek.

Fake it till you make it…

Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona. Iedereen hoopt te chillen op het strand en wil stiekem het nachtleven verkennen. Helaas staan er verplichte excursies op het programma.

Dan gebeurt er een afschuwelijk ongeluk in de Sagrada Familia. Gruwelijke details worden verspreid via social media. In een duizelingwekkend tempo komen geheimen bloot te liggen. Maar wat is echt en wat is fake news?

Kunnen Demi en Billy deze ramp stoppen? Of volgen er meer slachtoffers?

Zelf lezen?

Koop de boeken van Margje Woodrof via de boekwinkel, bol.com of lees ze gewoon op je e-reader met Kobo.

Door Ilona