wo. mei 22nd, 2024
Het pact wendy stroobant
Het Pact - Wendy Stroobant

Wendy Stroobant schreef met Het Pact een spannende young adult thriller. Wendy Stroobant schreef eerder al kinderboeken en schrijft het liefst over historische gebeurtenissen. In Het Pact maken we kennis met Gods, de zoon van een filosoof.

Over ‘Het pact’

De vader van Godz is een filosoof en heeft geen werk. Er ligt behoorlijk wat druk op Gods en om aan die druk te ontsnappen, sluiten hij en zijn beste vriend een pact: ze gaan nooit meer nadenken.

Maar dan wordt de vader van Godz onthoofd teruggevonden bij een verlaten pretpark. Een moorddadige bende doet er alles aan om Godz de Griekse filosofie bij te brengen.

Huiverend filosoferen

In dit dikke boek ontkom je niet aan filosofie, maar wel op een dusdanige manier dat het interessant wordt. Wendy Stroobant weet precies de combinatie van filosofie en spanning te vinden. Het is huiveringwekkend filosoferen geblazen in dit boek. Het zal je dan ook zeker tot nadenken aanzetten en menig maal zal je je verplaatsen in de situatie van Godz.

Flink doorlezen

Het Pact is een vrij duur boek (bijna € 25), maar bevat dan ook veel pagina’s. Het is een boek voor echte doorlezers, jongeren die wel van een uitdaging houden. Houd je liever van kortere verhalen? Kies dan een korter boek om te lezen voor je lijst.

Zelf lezen?

Koop ‘Het pact’ via de boekwinkel, bol.com of lees het boek gewoon op je e-reader met Kobo.

Door Ilona